Proiect investițional de tip model pentru sectorul agrar – înființarea fermei de producere a ciupercilor Champignon
No Thumbnail Available
Date
2022
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
INCE
Abstract
Una din activitățile antreprenoriale de perspectivă în sectorul agricol este producerea ciupercilor
comestibile din specia Champignon (Agaricus bisporus) sau mai simplu – șampinion. Este o cultură cu o înaltă valoare alimentară și economică, iar din punct de vedere tehnologic poate fi cultivată în condiții protejate, fapt ce diminuează foarte mult dependența de condițiile climaterice nefavorabile. Această specie poate fi produsă atât în spații restrânse, în gospodăriile auxiliare, cât și la scară industrială, folosindu-se carierele subterane de calcar abandonate, depozitele întreprinderilor, subsolurile cu suprafețe extinse.
Description
Recenzenţi: Popa Viorica, dr., cercet. șt. coord., INCE, Zubco Efim, dr., lector univ., UTM. Bibliogr.: pp. 71-72 (19 tit.).
Keywords
ciuperci, producere, ciuperci Champignon, Agaricus bisporus, sectorul agrar, proiect investitional, model
Citation
BAJURA, Tudor, TUREȚCHI, Viorel. Proiect investițional de tip model pentru sectorul agrar – înființarea fermei de producere a ciupercilor Champignon. Chişinău, 2022. 88 p. ISBN 978-9975-3579-8-2; ISBN 978-9975-3579-9-9 (PDF). https://doi.org/10.36004/nier.2022.978-9975-3579-9-9