Economie agro-alimentară și dezvoltare rurală
Permanent URI for this communityhttps://rses.ince.md/handle/123456789/15
Browse
1 results
Search Results
Item Particularităţi şi costuri la cultivarea hreanului în Republica Moldova(INCE, 2014) Betivu, Danaia; Vasilascu, IonHreanul se cultiva în scopuri medicinale înca din antichitate, datorită proprietăţilor sale terapeutice. Întrebuinţarea hreanului în alimentaţie a început în Evul Mediu, în Europa. Emigrările europenilor pe continentul nord-american s-au soldat cu cultivarea hreanului în scopuri comerciale, fiind o afacere profitabilă şi astăzi pentru unele state precum SUA, Austria, Ungaria etc. În Republica Moldova, hreanul, deşi întrebuinţat în industria alimentară ca materie prima pentru sosuri, conservant şi condiment, este cultivat în cantităţi mici, doar în gospodăriile ţărăneşti auxiliare. Acest articol are ca scop evidenţierea particularităţilor şi costurile de cultivare a hreanului în scopuri industriale în Republica Moldova.