Economie agro-alimentară și dezvoltare rurală
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Economie agro-alimentară și dezvoltare rurală by Subject "Agaricus bisporus"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Proiect investițional de tip model pentru sectorul agrar – înființarea fermei de producere a ciupercilor Champignon(INCE, 2022) Bajura, Tudor; Turetchi, ViorelUna din activitățile antreprenoriale de perspectivă în sectorul agricol este producerea ciupercilor comestibile din specia Champignon (Agaricus bisporus) sau mai simplu – șampinion. Este o cultură cu o înaltă valoare alimentară și economică, iar din punct de vedere tehnologic poate fi cultivată în condiții protejate, fapt ce diminuează foarte mult dependența de condițiile climaterice nefavorabile. Această specie poate fi produsă atât în spații restrânse, în gospodăriile auxiliare, cât și la scară industrială, folosindu-se carierele subterane de calcar abandonate, depozitele întreprinderilor, subsolurile cu suprafețe extinse.